Er du miljøfotograf?

Hvert år fremkalles det store mengder film og bilder. Nå gjør Stiftelsen Miljømerking det mulig for forbrukerne å velge de mest miljøvennlige laboratoriene.
Vi fotograferer det vi virkelig synes er viktig i livet. Men feriebildene og familiealbumet er ikke bare fryd og glede. Totalt i Norden fremkalles og kopieres det årlig 46 millioner filmer. Til dette brukes det 20 000 tonn kjemikalier og 20 millioner kvadratmeter med fotopapir. Totalt utgjør dette en betydelig miljøbelastning i form av ressursbruk, avfallsmengde og kjemikalieforurensning.

Bransjen selv har i flere år arbeidet med å redusere problemene, med mindre skadelige kjemikalier, overgang til lukkede prosesser og forsvarlig destruksjon av farlig avfall. Men fremdeles er det mange laboratorier som trenger å rydde opp.


Vil rense opp<br>
Svanemerket ønsker å få fortgang i opprensningen i bransjen og har derfor utarbeidet omfattende miljøkrav. Kravene gjelder både store sentrallaboratorier og små minilab-er som er utplasset i den enkelte butikk. Ved å tildele Svanemerket til de beste laboratoriene, skal Stiftelsen Miljømerking gjøre det enklere for forbrukerne å velge de mest miljøvennlige alternativene.
– Vi ønsker å gjøre de gode øyeblikkene enda bedre, sier prosjektleder i Stiftelsen Miljømerking, Randi Rødseth.

For å kvalifisere til Svanemerket, må laboratoriene oppfylle strenge krav vedrørende mengden kjemikalier, kjemikalienes innholdstoffer, strømforbruk, arbeidsmiljø, avfall, sølvinnholdet i avløpsvann, emballasje, kvalitetskontroll og miljøovervåkning.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu